Opljačkan potpredsjednik Ustavnog suda BiH

0
445

Nepoznate osobe izvršile su tešku krađu na području Novog Grada gdje su, prema nezvaničnim informacijama, opljačkali porodičnu kuću potpredsjednika Ustavnog suda BiH Zlatka Kneževića.

Iz Policijske uprave Prijedor potvrdili su da se krađa na porodičnoj kući dogodila u utorak, te da su iz kuće ukradeni novac i stvari vrijedne više od 70.000 KM.

“Krađa je obavljena na nasilan način, a iz kuće su odneseni novac, srebro i zlato, odnosno nakit. Riječ je o novcu u različitim valutama i apoenima”, dodali su iz PU Prijedor.

Nezvanično, izvori bliski istrazi potvrdili su da šteta pričinjena ovom krađom iznosi oko 70.000 KM, te da su samo srebro i zlato vrijedili oko 35.000 KM.

U PU Prijedor su rekli da je u togu potraga za počiniocem krađe te da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

“Na mjestu krađe, od strane policijskih službenika, izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da je nepoznati izvršilac iz unutrašnjosti kuće otuđio pištolj, novac u različitim valutama i zlatni nakit, čime je počinio krivično djelo teška krađa”, saopćili su iz prijedorske policije.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here