OKK Sloboda startala pobjedom, preksutra duel s Igokeom

0
695

Košarkaši OKK Slobode s pripremama su startali 15. augusta i tada je najavljeno da će do početka septembra treninzi biti zatvoreni za javnost.

Kako naš portal saznaje, ta se odluka primjenjuje bez izuzetaka, pa ulazak u dvoranu nije dopušten ni članovima klupske skupštine, a ni novinarima.

Tuzlaci su za potrebe debitantskog nastupa u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu angažovali devet novih igrača, među kojima i tri Amerikanca.

Novi igrači su: Sani Čampara, Amar Gegić, Fahrudin Manjgafić, Joseph Rosga, Miloš Grubor, Vladimir Tomašević, Dejan Janjić, Darien Nelson-Henry i Nolan James Berry.

U prvoj pripremnoj utakmici (24. augusta) ekipa Josipa Pandže u Starim Banovcima (kod Stare Pazove) pobijedila je ekipu Dunava, člana Košarkaške lige Srbije, rezultatom 94:70.

Na toj utakmici igrano je i dodatnih desetak minuta kako bi se vidjele mogućnosti svih košarkaša iz rostera OKK Slobode, ali je u regularnom vremenu postignut navedeni rezultat.

Već preksutra OKK Sloboda ima novu provjeru, ovoga puta protiv Igokee iz Aleksandrovca u gostima. Potom slijede tri domaće kontrolne utakmice, 2. septembra protiv Dunava Stari Banovci, te s Vrijednosnicama Osijek 6. i 7. septembra.

Sedam dana poslije, tuzlanski tim sudjelovat će na međunarodnom turniru u Osijeku, uz učešće Vrijednosnica Osijek, Sutjeske iz Nikšića i Albe Fehervar, višestrukog prvaka Mađarske.

Ukoliko se plan priprema na promijeni, posljednju kontrolnu utakmicu OKK Sloboda odigrat će 25. septembra u Mejdanu protiv Igokee.

Prvu službenu utakmicu Tuzlaci će u novoj sezoni odigrati 2. oktobra, u 1. kolu ABA 2 lige, protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom u gostima. (mp – Foto: DZ)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here