Održana sjednica Skupštine UG “Kreka” (Foto)

0
772

Redovna godišnja sjednica Skupštine Udruženja građana “Kreka” održana je večeras u BKC-u Tuzla.

Od 15 članova Skupštine izostao je samo jedan član, a sve odluke usvojene su jednoglasno, rekao je za naš portal Zoran Petrović, predsjednik Skupštine Udruženja.

Predsjednik UO “Kreka”, Derviš Čičko, podnio je izvještaj o radu za 2017. godinu, naglasivši da je, osim dva susreta Krečana, u maju i decembru, najvažnije što su započele aktivnosti za obilježavanje 40.godišnjice Udruženja.

Usvojen je i finansijski izvještaj za prošlu godinu, uz zanimljivost da su u firmi, koja za potrebe Udruženja pravi završni račun, kazali kako je ovo “jedino udruženje koje je prikazalo da na računu ima više od jedne marke”.

Također, usvojen je program aktivnosti za 2018. godinu. Proljetni susreti Krečana održat će se u drugoj polovini maja, a jubilarni 40. susreti 8. decembra ove godine.

Čičko i Petrović su izložili osnovne konture plana rada za ovu godinu, podsjetivši da je u saradnji s Gradskom upravom Tuzla pripremljen program obilježavanja jubileja, a najvažniji dio je izrada projektne i druge dokumentacije za izgradnju nove zgrade DTV “Partizana”, koja će se najvjerovatnije raditi u dvije faze, uz završetak 2019. godine.

– Već ranije smo rekli da ćemo od izgradnje zgrade DTV “Partizana” odustati jedino ako nam neko argumentirano dokaže da taj objekat ne treba graditi”, slikovito je objasnio Čičko.

Također, u programu aktivnosti je i uređenje terena u dvorištu DTV “Partizana”, gdje će tokom ljeta biti organizovano više susreta i turnira u nekoliko sportova, a dogovoreno je i da se počne s prikupljanjem “građe” za izradu monografije ili hronike Kreke.

U povodu jubileja Udruženja “Kreka” u planu je i organizovanje svečane akademije uz nastup triju horova svih nacionalnih društava koja egzistiraju u Tuzli.

Sastav Skupštine UG “Kreka”: Zoran Petrović (predsjednik), članovi: Milena Mićić – Mehmedagić (dopredsjednica), Ana i Zvonka Čolić, Eldar Hadžiahmetović, Ivana i Katarina Petrović, Zrinka Vasiljević, Margita Deanović, Živojin Nikolić, Boro Malekin, Miroslav Petrović, Esad Ibrišimović i Vjekoslav Šuster. (tl – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here