Održana Nevesinjska olimpijada

0
253

Na Bratačkom lugu juče je održana tradicionalna 144. Nevesinjska olimpijada. Ovo je jedna od najstarijih i najprepoznatljivijih manifestacija koja privlači takmičare iz zemlje, ali i okruženja. Ove godine nadmetanja su održana u rekordne 53 discipline.

Nevesinjska olimpijada je skoro vijek i po mjesto okupljanja, druženja, ali i pravog viteškog nadmetanja. Najhrabriji i najjači okupili su se i ove godine da odmjere snage u neobičnim sportskim disciplinama. Skakanje na mijeh, trčanje sa jajetom u kašičici, kao i u džaku, jedinstvene su discipline, koje izmame najviše osmijeha. Da bi se trijumfovalo, potrebno je posebno umijeće i taktika, koja se ne otkriva.

Nevesinjska olimpijada svakako je mnogo više od sportskog nadmetanja. Biti dio jedne ovakve manifestacije za učesnike je stvar prestiža. Ni ove godine vrućina na Nevesinjskom polju nije spriječila mnoge koji su po tradiciji stigli iz čitavog regiona.

Centralnom događaju na Bratačkom lugu prethodili su brojni sadržaji koji su održani u sklopu olimpijade. Nevesinjci su ponosni na jednu od najstarijih manifestacija koju su uspjeli da sačuvaju, a samim tim i običaje i tradiciju ovog kraja.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here