Održana 20. jubilarna “Krajiška zmija”

0
246

Na izazovnoj “Krajiškoj zmiji“ održane su tradicionalne dvadesete jubilarne međunarodne brdske auto-trke Great Pri Cazin.

Događaj je okupio veliki broj trkača i zaljubljenika u automobilske sportove.

Za veliki broj trkača ovaj događaj je zabilježen kao važan datum. Postoje oni koji godinama dolaze na Krajišku zmiju i sad su već iskusni vozači. Iako je veliki broj domaćih, na ovu manifestaciju dolaze trkači iz zemalja širom regiona.

U proteklih 7 godina mogu reći da mi je i zadovoljstvo i veselje doći raditi s ovim ljudima ovdje koji se izuzetno trude organizirati ovu priredbu i podigli su je na međunarodni nivo.

Ovo je sport koji zahtijeva mnogo rada i truda, tako da se za utrke vozači neprekidno pripremaju tokom cijele godine.

Pripreme traju cijele godine, tu nema pitanja koliko dugo, tu pripreme uvijek traju i nikad nisu završene, to je nešto što se ne može završiti da odmah sve bude spremno.

Utrka je od velikog značaja, jer spada u turističku ponudu Grada Cazina, ali isto tako i u promociju automobilskih sportova u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Prije svega ova utrka je značajna za cijelu Bosnu i Hercegovinu i kada je u pitanju šampionat BiH i kada je u pitanju turistički sadržaj.

Krajišnici su ti, Cazinjani posebno koji su se potrudili i kazali ovo će biti Krajiška zmija, ovo će biti staza za auto-trke, ovdje će se svake godine okupljati najbolji vozači i ovdje ćemo imati jedan šampionat čiju sliku ćemo slati kroz cijelu Evropu.

Sama činjenica da se ova utrka održava uzastopno od 1999. godine govori o tome koliko je zapravo značajna za autosportove u Bosni i Hercegovini.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here