Odobrena sredstva za sedam projekata vodosnabdijevanja u TK

0
643

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je nekoliko odluka o odobravanju sredstava planiranih Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2017. godini, koje se odnose na projekt u Gradu Tuzla, te po dva projekta u općinama Gračanica, Lukavac i Banovići.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK-a Abdulah Zukić izjavio je na konferenciji za medije da odobrena sredstva za područje Grada Tuzla iznose 73.000 KM za finansiranje radova na izgradnji dijela gradskog sistema vodosnabdijevanja u MZ Slavinovići.

Za sufinansiranje projekta izgradnje rezervoara za pitku vodu i rekonstrukciju objekta pumpne stanice i elektroprojekt u MZ Turija, općina Lukavac, odobreno je 90.000 KM, kao i 11.056. KM za finansiranje troškova izrade Glavnog projekta regulacije Spreče nizvodno od kompleksa brane Modrac do ušća Jale u Spreču, dionica kroz naselje Modrac.

Zukić je dodao da su za općinu Gračanica odobrena sredstva od 157.949 KM za sufinansiranje projekta izvođenja radova na izgradnji vodovodnog podsistema Bijela Polja-Drafnići-Hurije-Seljanuša, kao i 50.000 KM za sufinansiranje projekta Vodovod Gornji Doborovci.

Za područje općine Banovići odobrena su sredstva za sufinansiranje radova na izmještanju vodovodne mreže na raskrsnici Banovići od 80.000 KM, te 63.860 za sufinansiranje radova na detaljnim hidrološkim istraživanjima podzemnih voda za potrebe vodosnadbijevanja grada Banovići.(f)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here