Odluka o obaveznom negativnom testu pri ulasku u Srbiju važi za sve državljane BiH

1
317
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Odluka o obaveznom negativnom testu pri ulasku u Srbiju važi za sve državljane BiH, a ne samo sa građane Federacije BiH, saopćeno je danas nakon telefonskog razgovora na ovu temu člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Odluka Srbije je da svi strani državljani moraju pri ulasku u tu zemlju imati negativan PCR test, pa to važi i za sve državljanje BiH bez obzira u kojem entitetu žive, prenosi AA.

Vučić je kazao da tu odluku planiraju ponovo ukinuti. Vlada Srbije uvela je kao mjeru protiv širenja koronavirusa da od 20. decembra svi strani državljani pri ulasku u Srbiju moraju imati negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 48 sati.

U Srbiji je, prema posljednjim podacima od juče u 15 sati, do sada registrovano ukupno 303.747 slučajeva korona virusa, a preminulo je ukupno 2.733 osobe od posljedica tog virusa. (AA)

1 komentar

  1. Informacija nije tacna i kompletan tekst je konfuzan. Jedno je Vucic rekao Željku a naša Granicna policija tvrdi drugo i nije dobila izmjenu ODLUKE o “bijelim trakama” F U J !!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here