Odluka o licencama Slobodi, Želji, Čeliku i Krupi ipak u ponedjeljak

0
320

Drugostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održala sastanak sa čelnicima klubova koji nisu dobili licence, Slobode, Čelika, Krupe i Željezničara.


Željezničaru je Prvostepena komisija za licenciranje odbila dati licencu za nastup u evropskim takmičenjima, dok licence za nastup u Premijer ligi BiH nisu dobili Sloboda, Čelik i Krupa.

Drugostepena komisija je danas saslušala argumente čelnika klubova, ali nije donijela odluku.

Drugostepena komisija će donijeti odluku u ponedjeljak, iako je danas više medija objavilo informaciju prema kojoj je jedino Sloboda danas dobila licencu za takmičenje u Premijer ligi.

Predstavnici Drugostepene komisije, ipak, odlučili su da konačnu odluku saopće u ponedjeljak, kada će se razmatrati neke dodatne činjenice vezane za žalbe i zahtjeve klubova.

Informacije našeg portala, u kojima se spominju mišljenja sekretara Slobode Ekrema Ibrića i direktora Zdene Jurića, vezanu za proces prikupljanja dokumentacije za Drugostepenu komisiju, datiraju od prije nekoliko dana i sve što smo objavili je tačno, ali nije vezano za današnju odluku spomenute komisije. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here