Odbojkašice Slobode časno okončale sezonu, sreća ponovo na strani Kule Gradačac

0
447

“Više mi je muka od svega”, izjavio je trener odbojkašica Slobode, Armin Dervišević, nakon što je njegova ekipa večeras u Gradačcu, u uzvratnom susretu četvrtfinala play-offa za prvaka BiH, poražena od Kule Gradačac rezultatom 3:2 (19:25, 25:15, 15:25, 25:17, 16:14).

Komentar je jasniji ako se zna da su djevojke iz Gradačca i u prvoj utakmici, u tuzlanskom Mejdanu,prošlog petka, slavile identičnim rezultatom i da je i tada, kao i večeras, jedna lopta odlučivala pobvjednika.

A ako se uzme u obzir da je ovo bila peta službena utakmica ove dvije ekipe, a čak četvrta pobjeda Kule s 3:2, onda je Derviševićeva “muka” potpuno jasna.

– Ekipa s dvije reprezentativka BiH protiv mladih Tuzlanki dva puta slavi s 3:2 u play-offu. Opet nismo imali sreće, ali kažu da nju treba zaslužiti – dodao je na sve Devišević.

Kad se uzme sve u obzir, odbojkašice Slobode mogu biti ponosne na rezultate u ovoj sezoni. U prvenstvu su bile pete, igrale su u finalu Kupa Federacije (i tu su izgubile od Kule Gradačac), te u polufinalu Kupa BiH, gdje su poražene od osvajačica trofeja, Bimal Jedinstva.

To je jedan od najboljih rezultata klupskog sporta Tuzle ove sezone, s nekoliko mladih igračica koje su igrale, a nisu ni punoljetne (Halilović, Muminović…). Uz malo sreće, mogla se stepenica više, ali ne i puno više. Da se u odbojku ulaže kao u neke druge sportove, rezultati bi mogli biti vrhunski.

Recimo na kraju da će Kula Gradačac u polufinalu igrati s boljim iz meča Bimal Jedinstvo – Goražde. (mp – Foto: mpt)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here