Odbojka: Sloboda vodila, ali ponovo poražena od ekipe Gacka

0
351

Prava drama viđena je večeras u Gacku, gdje su se u derbiju 7. kola Premijer lige BiH sastale ekipe Gacka i tuzlanske Slobode.

Poslije dva sata velike borbe pobjeda je pripala domaćim odbojkašicama rezultatom 3:2, a moglo se desiti da bodovi, a ne samo jedan, odu u Tuzlu.

Domaće igračice povele su 1:0 (25:21), a potom su dva seta osvojile igračice trenera Armina Derviševića – 24:26 i 15:25.

U četvrtom setu Gacko se vratilo pobjedom 25:15, a u petom su imale više snage i koncentracije, te su na kraju slavile sa 15:9, osvojivši dva boda dok je Slobodi pripao jedan.

Svaka čast igračicama Slobode na borbenosti, ali i na uspjehu, jer je ovo prvi put u posljednjih pet sezona da su uspjele osvojiti set protiv Gacka u gostima. Treba reći i to da su u svim kolima do sada, unatoč dva poraza, uspjele osvojiti barem bod.

Poslije ovog kola došlo je do promjene na čelu tabele, jer je ekipa Goražda pobjedom u Banjoj Luci protiv Inove (3:1) preuzela vodstvo sa 19 bodova. Ekipa Gacka je druga sa 18, a Sloboda je ostala na trećem sa 16 bodova.

Večeras su još igrali: HE na Drini – Novi Grad 3:0, Smeč – SOK Mostar 0:3, te Kula Gradačac – Maglić 3:0. (mp – Foto: mpt)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here