Odbijen Bijedićev zahtjev za izuzeće tužioca Serhatlića u predmetu “15. maj”

0
274

Kolegij tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, na sjednici održanoj u petak, 6. decembra 2019. godine, razmatrao je zahtjev za izuzeće postupajućeg tužioca Čazima Serhatlića, koji je dostavio branilac osumnjičenog Envera Bijedića (bivši direktor Direkcije za obnovu i izgradnju Tuzla), protiv kojeg se vodi istraga u predmetu vezanom za zgradu “15. maj” u Tuzli, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju.

Kolegij tužilaca je, nakon prezentirane analize rada tužioca na samom predmetu, kao i analize i rasprave o iznesenim obrazloženjima i razlozima za izuzeće postupajućeg tužioca, donio odluku da zahtjev bude u cjelosti odbijen.

Međutim, Jezdimir Spasojević, zamjenik glavnog tužioca ovog Tužilaštva i šef Odjela 1, koji prati i upravlja radom Odsjeka za organizovani, privredni kriminal i korupciju, kao izvjestilac o zahtjevu za izuzeće na Kolegiju, kome je nadležnost za praćenje rada na ovom predmetu prenio glavni tužilac, saopćio je na Kolegiju da će cjelokupan spis vezan za ovaj predmet dostaviti Federalnom tužilaštvu FBiH, sa prijedlogom da se predmet na dalje postupanje dostavi nekom od drugih kantonalnih tužilaštava na području Federacije BiH, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here