Objektivom: Spas od vrućine na Panonskim jezerima (Foto)

Dok sunce nemilice prži, a temperatura "skače" i do 40 stupnjeva, najbolje osvježenje je u vodi. A u Tuzli to su Panonska jezera.

0
210
Panonska jezera
Panonska jezera: Posjeta kao u najbolja vremena (Foto: Mpt)

Nema službenih podataka o tome koliko ljudi dnevno posjeti Panonska jezera u Tuzli. Kao ni da li se preduzeće pridržava uputa o ograničenom broju posjetilaca, u vezi sa virusom korona.

Posjetioce kao da to ne zanima i jedva su dočekali da mjere popuste, pa da se otisnu na “tuzlansko more”.

Na parkiralištima nema mjesta, autobusi kao na traci dovoze ljude ko zna odakle, najčešće iz susjednih općina. Uglavnom, plaže i skoro svi drugi kapaciteti, prije svega ugostiteljski,  rade punom parom.

– Odakle sve naviru – komentirat će jedna Tuzlanka “na otkomandi u susjednoj državi”, nakon što je na duže došla u posjet rodnom gradu. I logično, Panonskim jezerima.

Dok sunce nemilice prži, a temperatura “skače” i do 40 stupnjeva, najbolje osvježenje je u vodi. A u Tuzli to su Panonska jezera.

Dakako, djeci je najzanimljiviji tobogan, pa su mnoga, ne vodeći računa o tome koliko vremena su izložena suncu prilikom spuštanja, dobrano izgorjela.

Meteorolozi najavljuju postepeno smanjenje vrućina, odnosno, pada temperature u termometrima, ali za kratko. August je tek pred nama, a uz jul to je najtopliji mjesec u godini.

Panonska jezera su ponovo došla na svoje: posjetilaca kao u najbolja vremena. (TL – Foto: VP/MP)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here