O hronologiji slučaja Dragičević u Beču

0
227

Udruženje Pravda za Davida i svu djecu BiH danas će u Beču održati prvu međunarodnu konferenciju o građanskom aktivizmu u službi promovisanja značaja i uspostavljanja stvarne vladavine prava u našoj zemlji. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa hronologijom slučaja Davida Dragičevića, informacijama o aktivnostima policije, tužilaštva, anketnog odbora, protestima u Banjoj Luci, te o načinu na koji su institucije reagovale.

– Cilj događaja je insistiranje na krivičnoj odgovornosti svih onih koji su činjenjem i nečinjenjem doveli do opstrukcije istrage u slučaju ubistva Davida Dragičevića, naveli su još ranije iz Udruženja. Konferencija počinje u 9 sati, a neki od govornika su Jelena Marjanović i Marko Nikolić, aktivisti za ljudska prava, Martin Pammer, ambasador Austrije u BiH, Uglješa Vuković iz Transparency International BiH…

Udruženje Pravda za Davida i svu djecu BiH djeluje u Beču, a navode da su neki od ciljeva stvaranje institucionalnog ambijenta za pravosnažno razrješenje Davidovog ubistva, ali i svih nerazjašnjenih zločina u BiH, promovisanje vladavine prava i zalaganje za usklađivanje zakona BiH sa legislativom EU.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here