NS Tuzla: Umjesto ignoriranja problema, očekujemo konkretne poteze Gradske uprave

3
1071

U Gradskom odboru Naše stranke u Tuzli oglasili su se nakon što su Gradska uprava i JKP Panonika objavili demant u kojem negiraju tvrdnje Naše stranke da je osumnjičeni za ubistvo Ivice Kantora ranije bio angažovan na obezbjeđenju Panonskih jezera i objekata unutar kompleksa.

“Ono što Gradska uprava i JKP Panonika previđaju i hoće na neki način zataškati, jeste činjenica da je ovo ubistvo izvršila osoba koja je ranije obavljala spasilačko-redarske i zaštitarske poslove na našim jezerima, a već ranije je bila osuđivana za ubistvo. Kao takva, definitivno nije bila adekvatna osoba za vršenje poslova zaštite posjetilaca Panonskih jezera. To je ono na što smo mi upozorili i uopće nije bitno da li je radila direktno za JKP Panoniku ili je bila angažovana preko firme Ski Jet d.o.o. Tuzla”, kažu u Našoj stranci.

U Našoj stranci u Tuzli ističu da nemaju namjeru objektivnom i dobronamjernom kritikom povezati JKP “Panonika” sa strašnim ubistvom koje je izvršio njihov dugogodišnji direktni ili indirektni uposlenik.

“Pominjanje ubistva isključivo u kontekstu ‘štetnosti po turističku sezonu’ i ignorisanje ozbiljnog faktora narušavanja javne sigurnosti građana Tuzle, te napadi na NS Tuzla i prijetnjama tužbama, klasičan su čin odvraćanja pažnje javnosti od suštine problema u vezi sa raspolaganjem javnim novcem i zakonitim ponašanjem javnih dužnosnika, na čemu mi insistiramo”, dodaju.

“Nije dobro što ove činjenice izlaze u javnost tek nakon ovog tragičnog slučaja, a Gradskoj upravi, Javnom preduzeću Panonika i drugim javnim ustanovama ovo treba biti lekcija da je potrebno izvršiti provjeru svih lica koja su direktno ili indirektno angažovana na zaštitarsko-redarsko spasilačkim poslovima, ali i drugim, jer je očigledno da ima i jedan broj onih koji te poslove obavljaju, a ranije su bile u sukobu sa zakonom”, naglasili su u Našoj stranci.

“Mi volimo našu Tuzlu i zabrinuti smo zbog povećane stope nasilja i zbog toga pozivamo nadležne iz Gradske uprave da što prije počnu poduzimati konkretne mjere u cilju poboljšanja sigurnosne situacije”, poručili su iz Naše stranke u Tuzli u saopćenju za javnost.

Download PDF

3 Komentari

  1. Imamović i Porobić u saopćenjima posipaju se pepelom i skreću s osnovne teme. Kad može gradski pravobranilac biti osudjeni kriminalac, što medju zaštitarima ne bi moglo biti krimoša!? Neka daju spisak zaposlenika u Gradskoj upravi i javnim preduzećima koji su pravosnažno osuđivani. Kako je moguće da je direktor JKP Vodovod i kanalizacija osuđivana osoba

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here