Novinare uvrstiti na listu prioriteta za vakcinisanje protiv Covida 19

0
239
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Ministarstvo civilnih poslova je temeljem dopisa Društva novinara BiH uputilo pismo entitetskim ministarstvima zdravstva i Odjelu za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta sa zamolbom da novinare uvrste na listu prioriteta za cijepljenje protiv virusa Covid 19.

U pismu se ističe da je medijska profesija uvijek i u svakom vremenu najizloženija udarima društvenog trenutka pa da su tako i danas izloženi udaru virusa Covid 19.

-S punim uvažavanjem njihove zamolbe i izraženog straha za živote novinara upućujemo vam zamolbu da razmotrite mogućnost njihovog uvrštavanja na prioritetnu listu za cijepljenje. Kao što vam je poznato, Ministarstvo civilnih poslova nema ingerencije da odlučuje o listi prioriteta za cijepljenje, ali s punom odgovornošću, razumijevanjem i ljudskom savješću vam dostavljamo njihov upit na razmatranje u nadi da ćete prepoznati značaj njihova priključenja na listu prioriteta – navodi se u pismu MCPBiH.

Ministarstvo, kako se dodaje, čvrsto vjeruje da će nadležna ministarstva zdravstva imati razumijevanje za apel Društva novinara BiH i da će njihova odluka biti u prilog profesiji koja često ne zna niti za radno vrijeme, niti za privilegirane uvjete rada, niti za nerješivost bilo koje prepreke na putu izvršenja njihovog radnog zadatka, saopćeno je iz MCPBiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here