Njemački sudija stiže u BiH zbog slučajeva “Memić” i “Dragičević”

0
315

Njemački sudija u penziji i nezavisni pravni ekspert EU Reinhard Priebe doći će naredne sedmice u BiH, u javnosti se nagađa hoće li prikupljati informacije i dokumentaciju o neriješenim slučajevima “Dženan Memić” i “David Dragičević”.

Da Reinhard dolazi potvrdio je gostujući na Face TV-u potvrdio predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

– Ja ne znam kada on dolazi. Ja znam da imam sastanak s njim u srijedu. Meni je jako drago da dolaze ljudi, eksperi, i ta je pomoć uvijek dobrodošla, rekao je Tegeltija u emisiji Face to Face sa Senadom Hadžifejzovićem.

Tegeltija je dodao da će tek nakon sastanka znati više o tome šta će on on raditi.

– Ja ne znam šta je gospodin Hahn razgovarao sa gospodinom Memićem i gospođom Radanović. Moja pretpostavka je na osnovu onoga što do sada znam da se Evrpska komisija neće miješati u pojedinačne slučajeve. Ja nemam ništa protiv i da se u takvim slučajevima vrši jedna uska saradnja, rekao je Tegeltija.

Podjetimo, komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahnje nakon razgovora sa majkom Davida Dragičevića, Suzanom Radanović i ocem Dženana Memića, Murizom Memićem rekao da će uskoro doći nezavisni istražitelj Evropske unije koji će ispitati rad bh. pravosuđa. (Face TV)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here