Nisu tačne tvrdnje premijerke Cvijanović i ministra Lukača

0
406

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica rekao je da su današnje ocjene predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača o bezbjednosti u Banjoj Luci „netačne i neutemeljene“, saopćeno je iz ove stranke.

„Željka Cvijanović istakla je danas da je bezbjednost u Banjoj Luci ‘navodno’ pogoršana i dodala da se oko toga ‘pravi konstrukcija’. Lukač je još jednom ponovio da je bezbjednost građana RS od prioritetnih poslova MUP-a. Ni Cvijanović ni Lukač nisu komentarisali posljednje napade koji su potresli Banju Luku“, kazao je Govedarica.

Podsjetio da je 24. marta pronađeno tijelo Davida Dragičevića i dodao „da je više nego očigledno da policija krije mnoge detalje koji su vezani za ovu smrt“. Šest dana kasnije, kako je dodao, prijetnje smrću je dobio predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija, kao i glavni okružni tužilac iz Banje Luke Želimir Lepir i njegov zamjenik Zoran Bulatović. Dan nakon toga, 31. marta, nekoliko minuta prije ponoći, ispaljena je zolja u zgradu „Euroherca“.

„Ako je bezbjednost ‘navodno’ pogoršana i ako je tačno da se oko toga ‘pravi’ konstrukcija, onda je pravo vrijeme da Cvijanović i Lukač saopće kako je preminuo David Dragičević, ko je prijetio Tegeltiji, Lepiru i Bulatoviću i ko je ispalio zolju u zgradu ‘Euroherca’. Ili to za njih nije narušena bezbjednosna situacija“, tvrdi Govedarica.

Tvrdi da su svi u RS svjesni da je policija spremna da brani građane RS i dodao da, uprkos tome, u policiji „ima i onih koji su spremni da po svaku cijenu zaštite pojedince koji su umislili da je Banja Luka njihov privatni posjed“.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here