Ništa od usalašavanja zakona o demobilisanim borcima, sve se vraća u Parlament FBiH

1
448

Komisija za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH koja je trebala prezentovati konačan tekst Zakona o demobilisanim borcima vratit će zakon u parlamentarnu proceduru te Premijeru FBiH.

“Mi smo dobili Prijedlog zakona na način kojim se tvrdi da ono što je usvojeno u oba doma i što smo prezentirali, tj. što su strčne službe dostavili nije tačno. Danas su pojedini delegati, članovi Komisije, da se na osnovu toga ne možemo usaglasiti i da ćemo prijedlog vratiti premijeru i Parlamentu FBiH. ja sam imao dobru namjeru da riješimo ovaj problem”, rekao je Tufekčić okupljenim demobilisanim borcim ai novinarima.

Davor Vuletič, član Komisije za usaglašavanje ispred Demokratske fronte, podnio je ostavku na članstvo u Komisiji za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH koja je danas trebala usaglasiti i prezentovati konačan tekst Prijedloga zakona o demobilisanim borcima.

“Komisija se nije usagalsila jer nije bilo zajedničkog stava. Sljedeća procedura, po poslovniku, jeste da se Prijedlog sa svim amandmanima šalje premijeru FBiH koji odlučuje da formira svoju komisiju. Mislim da je bilo proceduralnih grešaka u oba doma Parlamenta FBiH, kao i kikseva Komisije za usaglašavanje. Nismo imali zapisnik ni na prvoj ni na drugoj sjednici, a danas se nismo čak ni potpisali kao prisutni i ja zbog toga podnosim ostavku na članstvo u ovoj Komisiji jer nema smisla ove ljude varati dalje”, rekao je Davor Vuletič, član Komisije za usaglašavanje ispred Demokratske fronte. (Klix)

Download PDF

1 komentar

  1. Brezobrazno i drsko!
    Očigledno, namjerno odugovlačenje, igra živaca i namjera da se “vruć krompir” ostavi slijedećoj “garnituri”, koja dolazi nakon nastupajućih izbora.
    Samo, koja je to količina bahatosti, pohlepe, prepotentnosti i drskosti, a sve začinjeno nesposobnosću, ove kakistokratske vlasti. Ta vlast, u svom odlazećem četverogodišnjem mandatu, napravila je nemjerljivu štetu, uhljebila mnoge poslušnike, a ujedno opuhala, opustošila i uništila sve što je mogla, te ostavila iza sebe ekonomski i politički raskomadanu zemlju. Ova zemlja sve mi više liči na izuzetno dobro organizovanu i nedodirljivu kriminalnu organizaciju, hobotnicu koja je svojim pipcima poklopila sve institucije sistema.
    Teško onome ko poslije njih dođe na vlast. Neka mu je dragi Bog od pomoći. Trebaće mu svaka vrsta pomoći, pa i Njegova!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here