Nigerijski studenti koje je hrvatska policija ilegalno prebacila u BiH uskoro idu kući

0
183

Dvojica nigerijskih studenata Abia Uchenna Alexandra i Eboha Kenneth Chinedu koje su hrvatski policajci kidnapovali u Zagrebu, a zatim prebacili na teritoriju BiH, misleći da su migranti uskoro će krenuti ka svojoj domovini.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, na jučerašnjoj konferenciji za medije, na pitanje o Nigerijcima, koji su spletom nesretnih okolnosti i bahatošću policije Republike Hrvatske ilegalno završili na tlu naše zemlje, je kazao da su pristali ući u tzv. AVR program dobrovoljnog povratka.

“Uz njihovu saglasnost mi ih možemo vratiti u zemlju njihovog porijekla, bez da ih izlažemo dodatnim procedurama, readmisijama itd. Odmah da kažem da su oni iskazali veliki strah od povratka u Hrvatsku, da bi mogli biti dodatno maltretirani. Jednostavno se boje za svoj život”, izjavio je Mektić.

S obzirom na strah za život i činjenicu da u BiH nisu podnijeli zahtjev za azil, dvojici nigerijskih studenata će uskoro biti omogućen povratak kući.

Nigerijci su za britanski Guardian kazali da je jedini razlog njihove deportacije iz Hrvatske zapravo boja kože te da su žrtve nepravde koja im se dogodila u Zagrebu. (Klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here