Nevrijeme u Tuzli: Ulice postale potoci, jezero kod Panonike (Foto)

2
1840

Veliko nevrijeme koje je zadesilo Tuzlu i okolinu večeras oko 18.30 sati izazvalo je dosta poteškoća u gradu.

Tuzlanske ulice za kratko vrijeme pretvorile su se u prave potoke zbog čega je otežan saobraćaj u više dijelova grada.

Mnogi automobili našli su se pod vodom, a voda je prodrla i u podrumske prostorije nekoliko zgrada u centru grada.

U Gradskom štabu civilne zaštite niko se ne javlja na nekoliko telefona, pa nismo mogli dobiti informacije o posljedicama nevremena.

U Operativnom centru Kantonalne uprave CZ u Tuzli rečeno je da još nisu zaprimili nijednu dojavu o štetama usljed nevremena.

– Pljusak je trajao petnaestak minuta, ali još nemamo informacija o štetama na objektima u našoj nadležnosti – izjavio je za Fenu Salih Strašević, dežurni u Operativnom centru Kantonalne uprave CZ.

Nakon velikog pljuska, mjestimično praćenog sitnim gradom, voda se povukla s većine saobraćajnica, ali se zadržala u blizini Panonskog jezera u Tuzli.

Policija ne dozvoljava kretanje saobraćajnicom od Tenisa ka Skveru, dok se Sjevernom saobraćajnicom može proći samo desnom trakom prema Brčanskoj Malti.

Saobraćajnice su bile pod vodom i u blizini „Elektrodistribucije Tuzla“, u naselju Batva, te u blizini bloka A na Sjenjaku. (tl, Foto: Haris Salković)

Download PDF

2 Komentari

  1. Posaljite gosp.Imamovicu ove slike,potrosio je nase milione prodavajuci zelene povrsine u gradu a smeca,skupe vode itd na pretek.Jadnik se samo brine o centru nekakvog grada I oko njegove opcine.Sramota

  2. Ovo se sve ili većina može riješiti za dan posla (Komunalac da pročisti odvode i održava sve čistim i urednim), ali neke stvari npr. ubjeđivanje nas iz Tuzle da se voda (jezero) na Pingi (panonska jezera) rješavaju izgradnjom jezera (koja su lijepa to stoji ) što je bila predizborna izjava neke 2012 ili prije je glupost koja može koštati sve nas. Primjetit će oni što znaju da se voda opet skuplja na mjestu gdje je bio Aeroklub pa prema bivšoj raskrsnici to znači da je neko sfušerio posao da su tonjenjem cijevi odvodnih kanala začepljene, ja se pitam kakva je situacija ispod onog trećeg jezera i iza ovog potpornog (montažnog) zida.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here