Neimenovani vandal oskrnavio spomen-obilježje na Kapiji

0
1158

Kakvim suludim motivima neko može biti vođen da ispiše grafite na spomeniku koji je najdublja rana grada Tuzla, pitaju se građani koji su i svjedočili današnjem činu.

Naime, za sada nepoznata mlađa muška osoba danas je u poslijepodnevnim satima oskrnavila spomenik “Kapija” tako što je ispisala grafite-skraćenice navijačkih skupina iz Sarajeva “Manijaka” i “Hordi zla”.

Time je učinjena velika uvreda za sve porodice stradalih kao i sve građane Tuzle koji su se 25.05.1995 godine na ovom mjestu oprostili se od 71 sugrađanina koje je ubila granata ispaljena sa Ozrena.

IZ MUP-a TK su potvrdili da su u ovom slučaju intervenisali službenici policije, čijom je brzom reakcijom počinilac ovog vandalskog čina identifikovan i kada bude s njim obavljen razgovor, bit će pušten na slobodu.

Takođe nam je potvrđeno da je u pitanju bila ekskurzija i da muškarac nije sa područja Tuzlanskog kantona.

Građani Tuzle putem društvenih mreža ogorčeni su zbog ovog i traže što hitnije sankcionisanje mladića koji je oskrnavio spomenik na Kapiji tako što je ispisao grafit “TM” i ” HZ” odnosno skraćenice navijače skupine Manijaci i navijačke skupine Horde Zla. Takođe saznajemo da su slični grafiti ispisani i na još nekoliko lokacija u gradu, piše Tuzlanski ba.

Izvještač Avaza” naveo je da se radi o Mirnesu H. (18), učeniku Četvrte gimnazije Sarajevo. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here