Nastavlja se potraga za tijelom Mulića: Diže se brana na Miljacki,

0
757

Kao i prethodnih dana i danas će biti nastavljena potraga za tijelom nestalog Aldina Mulića.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite danas će pretraživati korito rijeke Miljacke nakon što se podigne brana, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Kako je navela Kovač, brana bi trebala biti podignuta oko 10:00 sati, nakon čega će biti podijeljen rejon Miljacke u razmaku od nekih 11 kilometara do ušća u rijeku Bosnu.

Ukoliko tijelo Mulića danas ne bude pronađeno u Miljacki, bit će isključena mogućnost da se njegovo tijelo nalazi u rijeci u koju je upao u noći sa 13. na 14. decembar oko 2:30 ujutro u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Pripadnici FUCZ-a i ranije su razmatrali mogućnost dizanja brane, ali im vremenski uslovi i vodostaj Miljacke nisu pogodovali, stoga su odlučili da se to dogodi danas kada je nivo rijeke svakako nizak, ali i prije narednih nepogodnih vremenskih uslova.

Potraga za tijelom Mulića bit će nastavljena i u rijekama Bosna, Lašva, najvjerovatnije do Doboja, kao i prethodnih dana, a i danas će biti pretraživana rijeka Sava. U potrazi su i danas angažirani timovi FUCZ-a, KUCZ-a, Općinskih službi civilne zaštite, profesionalne vatrogasne jedinice i dobrovoljna vatrogasna društva.

“Do sada akcija pretrage nije dala rezultata ali se nastavlja sve dok se tijelo nastradale osobe ne pronađe”, naveli su iz FUCZ-a ističući kako je struka napomenula da su naročito ovo tzv. kritični dani kada bi tijelo Mulića moglo isplivati na površinu.

Potragu je važno nastaviti dok se vremenski uslovi nisu i pogoršali.

Prekjučer je u Sarajevu sahranjen 24-godišnji Irhan Fočo, koji je dao život pokušavajući pomoći Aldinu Muliću.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here