Narodno pozorište Tuzla: U četvrtak premijera predstave “Kreketanje”

0
451

Narodno pozorište Tuzla najavilo je za četvrtak, 11. marta, novu premijeru.

Radi se drami “Kreketanje” Almira Bašovića, u režiji Aleša Kurta, koja će se na sceni NP Tuzla naći tri dana zaredom.

“Kreketanje” je komad o pozorištu, pisan po Aristofanovim Žabama. On zapravo postavlja pitanje jesmo li zauvijek izgubili ono što je sveto u teatru i šta su uslovi da se teatar iznutra ponovo obnovi.

U predstavi igraju: Elvis Jahić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević, Elmir Krivalić, Jasmina Dedić-Ibrić, Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Selma Gusinac i Samina Mujkanović.Četvrtak,  11. mart 2021. godine, u 19,30 sati – Premijera I
Petak, 12. mart 2021. godine,  u 19,30  sati  –   Premijera II
Subota, 13. mart 2021. godine,  u 19,30 sati – Premijera III

Predstava se izvodi u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645 i 251-646  u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Zbog trenutne epidemiološke situacije na snazi je mjera ograničenog broja posjetilaca u zatovrenom prostoru (max. 50 osoba), molimo cijenjenu publiku da na vrijeme rezervišu ulaznice za predstave kao i da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba u cilje sprečavanja širenja zaraze Coronavirusom, kao i istaknutih pravila i mjera od strane Narodnog pozorišta Tuzla, saopćeno je iz NP Tuzla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here