NALIĆ: Žao mi je što na pripremama nismo imali kompletnu ekipu

0
235

Nogometaši Tuzla Cityja vratili su se danas iz Kupresa, gdje su na pripremama boravili od 7. jula.

Zlatan Nalić, šef Stručnog štaba Tuzla Cityja (Snimio: Miroslav Petrović)

Odigrali su samo jednu utakmicu u tom razdoblju (Velež 0:3), dok je otpao susret s Mladosti iz Doboj Kaknja zbog infekcije većeg broja igrača nesuđenog protivnika.

– Zadovoljan sam kako smo radili, ali ne i kako djelujemo kao tim, nismo još ni blizu onoga što želim. Imali smo problema, što zbog igrača koje trebamo dovesti, dok su se neki koje smo doveli kasno uključili u trenažni proces. Rustemović se još nije priključio zbog bolesti, Hasanović je povrijeđen, prije dva dana došli su Džafić i Badji. Radili smo u dosta okrnjenom sastavu, tako da u tom segmentu nisam zadovoljan – izjavio je šef Stručnog štaba Tuzla Cityja, Zlatan Nalić, za TuzlaLIVE.

Što se posla obavljenog na Kupresu tiče, kaže da je sve proteklo u dobrom angažmanu i atmosferi koja je bila na zavidnom nivou.

– Pripreme u Kupresu bile su odlične. I baš zbog toga mi je žao što nismo imali cijelu ekipu na okupu – dodaje.

U četvrtak će Tuzla City odigrati petu pripremnu utakmicu. Na stadionu Luke u Gračanici odmjerit će snage s prvoligašem Bratstvom. Susret počinje u 18 sati.

– Osim sutrašnje utakmice, u srijedu trebamo u gostima igrati protiv Zvijezde 09, dok je “generalka” planirala protiv Željezničara na Grbavici, 25. jula. Susret sa Zvijezdom 09 dogovorili smo 22. jula u 10 sati, ali je moguće da ga pomjerimo dan prije, jer u srijedu svi treneri trebaju biti na sastanku u Savezu radi licenciranja, a veoma mi je bitno da budem na ovoj utakmici – zaključio je Nalić za TuzlaLIVE. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here