Nalić: Za posljednje uspjehe zaslužan je cijeli stručni štab! (Foto)

0
742

Da je atipičan nogometni stručnjak i da zasluge za posljednje uspjehe ne želi pripisati samo sebi, nego cijelom timu, šef struke Slobode, Zlatan Nalić, pokazao je i na današnjoj, popodnevnoj konferenciji za novinare.

Sastanak s predstavnicima „sedme sile“ bio je u povodu utakmice 7. kola Premijer lige BiH i dvoboja Slobode i bijeljinskog Radnika, a Nalić je pred novinare izveo cijeli tim svih članova stručnog štaba, izuzev liječnika!

Tako su u tijesnoj sali za sastanke na stadionu Tušanj „dodatnu gužvu“ izazvali pomoćni treneri Gradimir Crnogorac i Adnan Osmanhodžić, trener golmana Edin Ribić, te fizioterapeut Alen Altumbabić.

– Danas sam želio upriličiti nešto drugačiju konferenciju za novinare. Doveo sam svoje pomoćnike koji su najbliži ekipi, jer i oni su također zaslužni za posljednje rezultate Slobode, a ne samo ja. Pravi su profesionalci i veliko im hvala na svemu. Ovo je stručni štab koji radi za Slobodu i tom poslu posvećen je sto posto – rekao je Nalić i pobrao simpatije novinara.

Nakon tri uzastopna uspjeha u susretima sa Tuzla Cityjem i Krupom, te Širokim, od kojih su dva duela bila u gostima, stručni štab „crveno-crnih“ s optimizmom dočekuje još neporaženu ekipu Radnika.

Nalić je potvrdio maksimu izrečenu prilikom dolaska u stručni štab, da na svakoj utakmici razmišlja samo o pobjedi, jer „to je ono zbog čega se igra nogomet i što je najljepša nagrada za prikazanu igru“.

-Očekivanja od utakmice s Radnikom su kao i za sve ostale. Gdje god da igramo, mislimo o tri boda. Vjerujem da moji igrači neće razočarati, iako su Bijeljinci nezgodan protivnik. Nismo s Radnikom igrali u ovom kadru, tako da nam je svaki protivnik isti – naglasio je šef stručnog štaba Tuzlaka.

U tom smislu planove neće pokvariti ni povreda bitnog, iskusnog igrača Mehmeda Alispahića, kao i manje povrede još nekoliko igrača.

– Alispahić je izgubljen za utakmicu s Radnikom, dok Aco Ignjatović i Pero Ivetić imaju neke lake povrede. Ali, vjerujem da će biti spremni za subotnju utakmicu – zaključio je Nalić.

Utakmica Sloboda – Radnik igra se u subotu od 19 sati. (Fena, mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here