Nalić: U Doboj Kakanj idemo oprezno, ali želimo tri boda!

0
695

Nogometaši tuzlanske Slobode ne misle protiv Mladosti prekinuti seriju uspjeha, ali s obzirom na to da idu u goste „davljeniku“, svjesni su da u Doboj Kaknju neće biti nimalo jednostanvno i lako doći do bodova.

Tešku utakmicu očekuje i šef stručnog štaba, Zlatan Nalić, pa ne srlja u izjavama i obećanjima.

– Idemo ekipi koja je možda nezasluženo na poziciji na tabeli na kojoj se trenutno nalazi. Utakmica protiv nas im je sigurno prelomni momenat i vjerovatno ”karta za budućnost” kluba u Premijer ligi, kada mogu uhvatiti priključak za ostalim konkurentima. Upravo iz tog razloga u Doboj Kakanj idemo oprezniji nego ikada do sada – kaće Nalić u razgovoru za TuzlaL!VE.ba.

No, od svojih ideja i zamisli ne odstupa ni za promil, podsjećajući da Sloboda iza sebe ima „dobar ciklus i ekipu punu snage, motivacije i samopouzdanja“.
-Sve ćemo učiniti kako bi se kući vratili s bodovima. U ovu, kao i u prethodne utakmice, idemo sa željom da ostvarimo pun efekat i osvojimo tri boda – dodaje trener Tuzlaka.

Podsjeća, međutim, na činjenicu da u ekipi neće imati čak četiri vezna igrača.

Od povreda s ranijih utakmica još nisu oporavljeni Pršeš, Alispahić i Smajić, dok će Beganović izostati zbog trećeg žutog kartona.

S druge strane, poslije dugog oporavka u ekipu se vraća Terzić, a blizu povratka je i Musić.

-Prvi put od mog dolaska u Slobodu svi u BiH gledaju nas kao favorita. To nam je dovoljan poziv na oprez, jer odlično znam koliko su male marginale u današnjem nogometu i koliko je malo od poraza do pobjede. Od kako sam tu i moji igrači su svjesni te činjenice, tako da na utakmicama ništa ne prepuštamo slučaju – kaže Nalić.

Sloboda je najbolji primjer koliko su te marginale male, ističe. Od kluba sa dna tabele Tuzlaci su došli skoro do samog vrha za samo 25 dana.

– Mi ne znamo kada naši protivnici ulaze u taj period i zato smo pod punom opreznošću u našim utakmicama. Što smo bolji, vrijedniji i što bolje radimo, više će nas i sreća pratiti – zaključuje Nalić.

Utakmica Mladost – Sloboda igra se sutra od 17 sati. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here