Nalić na klupi Slobode zamjenjuje Bošnjakovića

0
468

Poslije samo dva premijerligaška kola, smjena trenera najavljena je i u Slobodi. Špekulacije o tome da će umjesto Milenka Bošnjakovića na „kormilo“ kluba zasjesti Zlatan Nalić, sin nekadašnjeg nogometaša Slobode Mesuda Nalića, danas bi trebale dobiti potvrdu.

Na stadionu Tušanj u 13 sati najavljena je vanredna konferencija za medije, radi predstavljanja novog šefa stručnog štaba. Međutim, iz upućenih izvora doznajemo da je upravo riječ o smjeni Milenka Bošnjakovića, odnosno, imenovanju Nalića.

Na početku priprema uprava Slobode otkazala je saradnju Slavku Petroviću, koji je tuzlanski klub vodio prošle seone. Umjesto njega angažovan je trenerski tandem Admir Smajić – Milenko Bošnjaković da bi poslije samo mjesec dana Smajić odstupio, navodno zbog zdravstvenih problema.

Bošnjaković je nastavio sam, uz asistente Osmanhodžića, Edina Ribić i pridodatog Gradimira Crnogorca, nakon što je stručni štab napustio prvi asistent Amir Spahić.

Nakon poraza od Zrinjskog na Tušnju (0:1), Sloboda je u 2. kolu remizirala sa Zvijezdom 09 (1:1), ali Bošnjaković neće sjediti na klupi Tuzlaka u nedjelju, kada „crveno-crni“ dočekuju Sarajevo.

– Nemam pojma šta se dešava. Prekjučer smo imali trening, jučer je bio slobodan dan, danas je zakazan novi trening. Niko me nije nazvao 20 dana, niti mi je bilo šta ranije nagoviješteno u vezi sa mojim radom. O mogućoj smjeni saznao sam od vas – izjavio je Bošnjaković za TuzlaL!VE.ba.

Što se Nalića tiče, igračku karijeru započeo je na Tušnju, nastavio u Srbiji, Grčkoj i Švedskoj. U trenerskoj karijeri samostalno je vodio ekipu Prespa Birliku, člana četvrte švedske lige, a bio je član U-21 reprezentacije Švedske koja je osvojila naslov prvaka Evrope.(F, tl, mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here