Nakon prošlogodišnje pogibije radnika, danas nastavljena izgradnja mosta na Jali (Foto)

0
474

Nastavljena je izgradnja betonskog pješačkog mosta preko Jale, koji spaja rejonski centar Sjenjak sa naseljem Stupine – Ušće, a ovaj događaj danas je privukao veliku pažnju građana.

Generalni izvođač radova je kompanija “Tom Cat” Tuzla, dok je konstrukciju mosta izgradila i postavila Građevinska kompanija “Širbegović” iz Gračanice.

Na ovom mjestu 9. juna prošle godine, prilikom postavljanja betonskih ploča mosta, poginuo je radnik ove kompanije, dok su dvojica povrijeđena, pa je danas cjelokupan posao urađen uz maksimalne mjere opreza.

Radnici firme “Tom Cat” izvršili su demontriranje puknutog nosača mosta, a potom je postavljena nova konstrukcija, i to iz jednog komada, teška otprilike 25 tona.

Upravo “sva sila” mehanizacije kompanije “Širbegović” i postupak premoštavanja rijeke Jale privuklo je danas pažnju brojnih prolaznika i stanara okolnih zgrada.

Iako je planirano da most bude u upotrebi još juna prošle godine, problemi prilikom prvog, neuspjelog premoštavanja i stradanje radnika, doveli su do osjetnog kašnjenja, tako da će most u upotrebi biti sredinom ljeta, nezvanična je informacija rečena portalu Tuzla LIVE. (tl – Foto: I.B.M.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here