Nakon požara na Alipašinom polju, povrijeđeno više od deset osoba

0
621

Desetak osoba povrijeđeno je sinoć usljed udisanja dima u požaru koji je izbio u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Među njima i četiri policajca koji su učestvovali u akcije spašavanja i evakuacije ugroženih stanara u zgradi na adresi Ante Babića broj 5.

Požar koji se dogodio na 12. spratu u zgradi u ulici Ante Babića br. 5 izbio je oko 18:40 sati, a lokaliziran je oko 20 sati. Vatrogasci su razbijali stakla kako bi zrak ušao u haustor, a bila je isključena i električna energija.

Kako je Feni rečeno u Operativnom centru Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (KS), među povrijeđenim osobama, koje su u međuvremenu prebačene na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, nema životno ugroženih.

Požar u stanu u ulici Ante Babića broj 5 lokaliziran je oko 20.00 sati, a vatrogasne ekipe su još na mjestu događaja – potvrđeno je Feni u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS.

U gašenju požara angažirano je šest vatrogasnih vozila, a stanari iz ulaza na broju pet evakuirani su usljed gustog dima koji je zahvatio taj dio zgrade.

Dojava o požaru na spomenutoj adresi zaprimljena je u 18.40 sati, nakon čega je tim policijskih službenika upućen je na mjesto događaja.

Uzrok požara zasada je nepoznat.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here