Nakon Lazarevića iz Slobode otišao i Smajić

1
343

Nakon ostavke Mileta Lazarevića bilo je pitanje dana kada će ulogu sportskog direktora i tim menadžera Slobode napustiti i Admir Smajić.

Danas je to službeno potvrđeno saopćenjem uprave Slobode u kojem se navodi prekid saradnje i, pored ostalog, kaže:

“Zahvalni smo Smajiću za sve što je uradio u Slobodi za vrijeme svog boravka na Tušnju, te mu želimo mnogo uspjeha u nastavku karijere”.

Smajiću je ovo druga sezona na Tušnju u kojoj nije dočekao ni završetak jesenjeg dijela prvenstva.

Prošle sezone napustio je klub pred početak prvenstva, navodno, zbog problema s leđima.

Sada je nekadašnja vedeta Partizana i klubova u Švicarskoj klub napustio zbog finansijskih poteškoća, ali i drugih “turbulencija” u klubu i oko njega. Njegov koncept stvaranja “evropske Slobode” jednostavno se raspao.

Prije Smajića i Lazarevića otkaz je dobio i sportski direktor Ademir Smajlović, tako da je praktično otišla polovina stručnog štaba imenovanog pred početak priprema Slobode.

Dok se ne imenuje novi šef struke, ekipu Slobode na sutrašnjoj utakmici osmine finala Kupa BiH u Mostaru protiv Zrinjskog vodit će trenerski “triling” Gradimir Crnogorac, Almir Hukić i Edin Ribić.

Za očekivati je da će do subote, kada Sloboda u Bijeljini igra prvenstvenu utakmicu 12. kola protiv Radnika, biti imenovan novi šef stručnog štaba.

Utakmica osmine finala Kupa BiH Zrinjski – Sloboda igra se sutra u 15.30 sati. (tl)

Download PDF

1 komentar

  1. A šta su ova tri gospodina radila u Slobodi sem što se za njihova mandata sa Tušnja odselilo 33 a doselilo novih 33 igraca(oprostite cifra nije precizna ali je sigurno blizu) i zašto ne valjaju SLOBODINI igraci iz mladjih pogona i SLOBODINI treneri????

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here