Nakon bureka u Tuzli planirano inajveće kolo na svijetu

0
425

Za narednu godinu u Tuzli planirano je održavanje projekta We are Europe, We are the World tokom kojeg će se predstaviti turistički potencijali Tuzlanskog kantona, a ovom bi događaju trebali prisustvovati predstavnici turističkih agencija iz regiona, gradonačelnici, ambasadori, te folklorna društva.

“Važno je to što će sve turističke agencije iz regiona biti ovdje, oko 100 agencija će doći i nadat ćemo se da će oni posjetu našem kantonu uvrstiti u svoj program posjeta. Predviđen je dolazak oko 30.000 do 50.000 posjetitelja u tri dana i raduje me što u programu stoji da će se u tom vremenu posjetiti više lokalnih zajednica u TK”, izjavio je nakon prvog radnog sastanka Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK-a.

Ovaj bi događaj, smatra Omer Isović iz, koji je jedan od organizatora, Tuzlu ponovo vratio u centar medijske pažnje.

“Imamo goste iz regije, a organizaciju u tom dijelu događaja preuzima Grad Tuzla. Uz učešće folklornih društava, planirali smo napraviti najveće kolo na svijetu, s 15.000 ljudi, a to će biti na Panonskom jezeru.

Planirali smo i povratak Tuzlanskog sajma, a grad i kanton zaslužuju jedan takav sajam. Tuzlanski burek, odnosno Tuzla gastro show održat će se u septembru iduće godine i već imamo dogovor s Halidom Bešlićem i na tom događaju očekujemo oko 30.000 ljudi˝, naveo je Isović.(aa,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here