Naguravanje grupe ‘Pravda za Davida’ i policije, povrijeđen policajac

0
462

Na Trgu Krajine, gdje se danas okupljaju građani nakon privođenja Davoda Dragičevića i nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”, došlo je do naguravanja građana i policije.

Jedan policajac je povrijeđen danas u centru Banje Luke, kada su članovi grupe “Pravda za Davida” pokušali da spriječe privođenje jedne osobe.

Sve je počelo nakon što je jedan građanih krenuo na policiju, a više njih ga je hapsilo, što je izazvalo revolt i napad nekolicine njih na policiju.

Ranije su pripadnici specijalnih policijskih jedinica u Banjaluci uhapsili Davora Dragičevića i Suzanu Radanović, roditelje ubijenog Davida Dragičevića.

Davor se trenutno nalazi u UKC u Banjaluci, jer mu je prilikom privođenja povrijeđena ruka. Ovu informaciju potvrdio je advokat Pravde za davida Dragan Tolmir.

Mediji javljaju da je u toku pretres kuće Davora Dragičevića, čemu prisustvuje Suzana Radanović, koja je ranije lišena slobode.

U međuvremenu, pripadnici specijalnih jedinica policije su ogradili cijeli Trg Krajine, Davidovo srce i Davorov autmobil.

Osim Davora i Suzane, uhapšen je i Njegoš Tomić, nekadašanji štrajkač iz parka “Mladen Stojanović”, a osim toga policija je lisice na ruke stavila još nekim građanima.

Povodom hapšenja Davora Dragičevića, oglasila se Policijska uprava Banja Luka.

Policijski službenici PU Banjaluka pod nadzorom okružnoj javnog tružilaštva Banjaluka priveli su jutros lice D.D. u Banjaluci u cilju dokumentovanja krivičnog djela ‘ugrožavanje sigurnosti'”, saopštili su iz PU Banjaluka.

Po nezvaničnim informacijama, bježao je, pružao otpor i optuživao policiju i prilikom jutrošnjeg pokušaja da mu uruče poziv, nakon čega je priveden.

Također, policija RS uhapsila je i bivšeg poslanika u NSRS Adama Šukala.

“Upravo su me uhapsili. Zloupotebom ovlašćenja uhapšen sam bez i jednog razloga dok mi je policajac pred 10 svjedola pretio. Prijetnje su nastavili ali ozbiljne u PU BL. Dragan Lukač je naredio ovo hapšenje uz zloupotreba službenog položaja”, napisao je Šukalo na svom FB profilu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here