Na prelazu Gradiška u autobusu otkriveno 1.500 tableta apaurina

0
481

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH zaplijenili su jučer 1.500 tableta apaurin na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Kako je saopćeno, otkrivene su u kutiji od keksa ispod sjedišta prilikom granične kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Sanski Most – Kranjska Gora. U vezi s ovim događajem dovode se trojica državljana Bosne i Hercegovine koji su ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu “neovlašten promet opojnim drogama“.

Dan raniej službenici GP Orašje lišili su slobode S.B. (1998.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela teška tjelesna ozljeda i oduzimanje tuđe pokretnine. Kontroliran je pri ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Tuzla.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška lišen je slobode Č.K. (1982.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Banja Luka. Prethodno, 25. januara na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška, službenici ove jedinice lišili su slobode E.Š. (1982.). Ustanovljeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela “krađa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here