Na Jazz Festu Sarajevo nastupa i Jessica Lauren

0
193

Bendliderka, multiinstrumentalistkinja i pjevačica Jessica Lauren koja će 9. novembra nastupiti u Domu policije na XX3. Jazz Festu Sarajevo 2019, važno je ime britanske muzičke scene.

I dok je njen prethodni album imao minimalistički pristup, aktuelni album Jessice Lauren Almeria koji će predstaviti u Sarajevu sa bendom Naga Five, bogat je uticajima i melodijama, koji se isprepliću i spajaju u jedinstven muzički izraz i rezultiraju uzbudljivim koncertima, saopćeno je iz direkcije Jazz Festa.

Njihovi rijetki nastupi na evropskim festivalima su pozitivno iznenađenje svakog programa. Hipnotizirajući groove je ono što publici obećavaju na svom prvom bh. koncertu Jessica Lauren i njen ansambl kojeg čine basista Suman Joshi, perkusionista David ‘Booie’ Gallagher, bubnjar Cosimo Keita Cadore i specijalna gošća koncerta multiinstrumentalistkinja Tamar Osborn koja svira saksofon, flautu i klarinet.

Ulaznice za koncert benda Jessica Lauren Naga Five važe i za koncert međunarodnog kvarteta indonezijskog pijaniste Dwikija Dharmawana, a prodaju se u sistemu kupikartu.ba – online (uz proviziju banke) i na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine (bez dodatne provizije), kao i u prostorijama Jazz Festa, navodi se u saopćenju. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here