Na graničnom prijelazu Trebimlja na izlazu iz BiH čeka se oko četiri sata

0
916

Na graničnom prijelazu Trebimlja/Čepikuće na izlazu iz BiH čeka se oko četiri sata.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeliraju na sve koji planiraju sada krenuti na put, da izbjegavaju ovaj granični prijelaz.

Na GP Ivanica na izlazu iz BiH čeka se 1,5 sat. Na GP Doljani kolona vozila je na ulazu u BiH, a zadržavanja su od 30 do 40 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali se na prelazak granice ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima Bosasnki Brod i Bijača na ulazu u BiH čeka se više od sat vremena. Na GP Izačić pojačana je frekvencija u oba smjera, a zadržavanja su do 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali se na prelazak granice ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuju građane da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim satima ili kasno poslijepodne, a ukoliko ipak putuju tokom dana, da prave pauze svakih 100-120 km. Prije napuštanja vozila treba ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Radi se o putnim pravcima: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here