Na graničnim prijelazima u BiH uhapšeno pet osoba

0
432

Pet osoba prethodnih dana uhapšeno je na prelazima u BiH, potvrđeno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice granične policije Hum u subotu su uhapsili dvojicu državljana BiH. Na MGP-u Hum prilikom ulaska u BiH utvrđeno je da pedesetšestogodišnjeg E.Č. potražuje općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „prikrivanje“.

Predat je službenicima Sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde. Provjerama tridesetšestogodišnjeg S.J. prilikom izlaska iz BiH utvrđeno je da ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona 10 zbog krivičnog djela “prevara”. Bit će predat nadležnom organu.

Pripadnici JGP Dobrljin na MGP-u Kostajnica prilikom ulaska u BiH uhapsili su četrdesetsedmogodišnjeg državljanina BiH. Utvrđeno je da A.T. potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „krađa“. Predat je službenicima Sudske policije Bihać.

Isti dan na MGP-u Gradiška prilikom ulaska u BiH lišen je slobode dvadesetosmogodišnji državljanin BiH. Utvrđeno je da S.M. potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Štokholm pasoškom kontrolom utvrđeno je da B.R. (1989.) potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „teška krađa“. Ovaj državljanin BiH uhapšen je i predat službenicima Sudske policije sudova Tuzlanskog kantona.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here