N/FS BiH podržao akciju SIPA-e zbog sumnji u namještanje utakmica u BiH

0
221

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca, tako i organiziranih grupa, saopštili su iz N/FS BiH povodom jutrošnje akcije SIPA-e koja se provodi radi sumnje u namještanje fudbalskih utakmica u BiH.

”Snažno smo opredijeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela. Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini”, istakli su iz N/FS BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros provode akciju kodnog naziva “Var” usmjerene protiv namještanja fudbalskih utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije BiH.

”Operativna akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni u ovom predmetu počinili krivično djelo “Organizovani kriminal”, “Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja” i “Primanje dara i drugih oblika koristi”. Akcija se provodi prema naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH”, naveli su iz SIPA-e.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here