MUP TK: Pretresi na više lokacija, pronađeno oružje i droga

0
601

U skladu sa Operativnim planom borbe protiv imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na 10 lokacija.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti: pištolj cal 9 mm, tri gasna pištolja, tri bušilice, četiri motorke, 2 brusilice, električni trimer, dva francuska ključa, tehnički predmeti (CD playr, kasetofoni, i zvučnici), 5 manjih pakovanja od pvc. folije u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“, 8 manjih pakovanja od pvc. folije u kojima se nalazio „heroin“, 68. kom. tableta „Suboxon“, 1 manje pakovanje od pvc. folije u kojem se nalazio „Speed“, digitalna vaga, te tri šprice sa iglom.

Nakon dokumentovanja navedenih događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv H.D. 1998. godine, nastanjen na području Grada Tuzle, J.H. rođen 1971. godine iz Tuzle, J.C. rođen 1958. godine, nastanjen na području općine Lukavca bit će dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 KZ FBiH; M.M., rođen 1985. godine, nastanjen na području Gračanice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz čl. 239. stav 3 KZ FBiH; B.I., rođen 1967. godine, nastanjen na području općine Kalesije, N.Dž., nastanjen na području Grada Tuzle, S.B., rođen 1940. godine iz Lukavca i S.K., rođen 1991. godine, nastanjen na području općine Gračanica bit će evidentiran prekršaj, propisan „Zakonom o oružju i municiji TK-a“ i H.I., rođen 1971. godine, nastanjen na području Kalesije. U narednom periodu pronađeni i oduzeti predmeti će biti predmet provjera.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here