MUP TK će osigurati održavanje sjednice Skupštine RMU “Banovići”

0
254

Vlada TK danas je donijela zaključak kojim se prihvata Informacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i na osnovu nje poduzela aktivnosti iz nadležnosti Kantonalne vlade, s ciljem osiguranja uslova za nesmetano održavanje desete vanredne sjednice Skupštine privrednog društva RMU „Banovići“ d.d. Banovići, koja će se održati u ponedjeljak, 21. oktobra 2019. godine u Banovićima, u prostorijama Radničkog doma, sa početkom u 12.00 sati.

S tim u vezi Vlada je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Upravu policije Tuzlanskog kantona da poduzmu sve zakonom propisane mjere i aktivnosti, kako bi se omogućio nesmetan rad i održavanje sjednice Skupštine privrednog društva RMU „Banovići“ d.d. Banovići, uključujući i angažman policijskih službenika, kojim će se osigurati da na sjednici Skupštine Privrednog društva RMU „Banovići“ d.d. Banovići prisustvuju samo ovlaštene osobe, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

– Niti jedan pojedinac, interesna grupa ili dio teritorije ne mogu biti iznad zakona i države ili izvan ustavno – pravnog poretka Kantona, Federacije ili države Bosne i Hercegovine – rekao je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić – saopšteno je.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here