MUP Hrvatske se oglasio o incidentu kod granice BiH i Hrvatske

0
209

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske oglasilo se povodom informacija o incidentu na granici BiH i Hrvatske sinoć, a u kojem je povrijeđeno 18 migranata. Incident se desio na na području Velike Kladuše. Kako navode, prema dosadašnjim prikupljenim informacijama, nisu korištena sredstva prisile.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Vezano uz upite medija o postupanju hrvatske granične policije prema stranim državljanima na području Buhača, obavještavamo sljedeće:

Jučerašnjeg dana između 20 i 21 sat policijski službenici na zaštiti državne granice PU karlovačke su na području Buhača zatekli u odvojenim skupinama ukupno 18 punoljetnih muških osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, koji su od te namjere odvraćeni.

Nakon nekog vremena spomenute osobe su na području BiH zatekli i službenici Granične policije BIH, koji su kontaktirali službujućeg šefa smjene PGP Cetingrad i o navedenome ga izvijestili.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta.

Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, Ministarstvo unutarnjih poslova će detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o uporabi sredstava prisile”, navedeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Podsjećamo, u hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša rano jutros, oko 1 sat, primljeno je 18 migranata u pratnji pripadnika Granične policije, potvrđeno je danas iz ove ustanove.

Kako su kazali iz Doma zdravlja, šest migranata je poslano na radiološku obradu, a rezultati pregleda bit će poznati uskoro.

Okolnosti incidenta još uvijek nisu poznate. Iz MUP-a USK su potvrdili da je do incidenta došlo ne navodeći detalje. Na mjestu događaja je intervenisala Granična policija Bosne i Hercegovine.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here