Mujkanović: Petrović ostaje šef stručnog štaba Slobode

0
478

Iako je do kraja takmičenja u Ligi za opstanak istalo da se odigra još jedno kolo, na Tušnju su obezbijedili nastup u Premijer ligi BiH i dogodine, pa se polako sklapa kadrovska križaljka za narednu sezonu.

Najčešće pitanje glasi: ostaje li Slavko Petrović na klupi „crveno-crnih“ s obzirom da je prilikom dolaska na Tušnj rekao da ostaje do kraja prvenstva, uz mogućnost produženja saradnje?

Podsjetimo, Petrović je na klupi Slobode naslijedio Vladu Jagodića koji je Tušanj napustio s bilansom od 5 bodova iz sedam utakmica.

Beograđanin je nakon toga Tuzlake vodio na 24 utakmice. Sloboda je pod njegovim vodstvom upisala 8 pobjeda, 7 remija i 9 poraza. Osvojen je 31. bod od moguća 72, što je učinak od oko 43 posto.

– Moj prvi cilj je da se izvučemo iz pakla u kojem se sada nalazimo, a nakon toga da pokušamo ući u Ligu 6 – rekao je Petrović u prvom obraćanju medijima po dolasku u Tuzlu.

Prvi cilj je ispunjen, ali mnogo kasnije nego što se očekivalo, a drugi nije. Nije bilo ni realno da Tuzlaci nakon očajnog starta izbore Ligu za prvaka s igračima kakve je Petrović naslijedio.

Uz sve, ekipu je napustio veći broj nogometaša, među kojima i Sulejman Krpić, Amer Ordagić, Milan Ćulum, Ismar Hairlahović i još neki.

Igrači koje je Petrović angažirao opravdali su dolazak i uz dosta muka izvukli Slobodu s dna prvenstvene tablice.

Između Petrovića i čelnika kluba još nije bilo razgovora o nastavku saradnje. Uoči utakmice s ekipom Mladosti, u vezi s ovom temom, kontaktirala predsjednika Slobode Senada Mujkanovića.

– Petrović ostaje na Tušnju. Korektno je odradio svoj posao, pogotovo što je u ekipu uveo dosta mladih igrača. S njima treba nastaviti raditi, a s obzirom da poslije završetka prvenstva neće biti puno vremena za odmor, ekipu treba dobro pripremiti za iduću sezonu. Petrović taj posao dobro zna isplanirati i realizirati tako da ćemo s n jima sigurno produžiti saradnju – kazao je Mujkanović za Fenu.

Mujkanović je rekao da ugovor ističe stoperu Aleksandru Ignjatoviću. Volio bi ga zadržati na Tušnju, pa će ovih dana biti obavljen razgovor i s ovim nogometašem. (mp, Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here