Molitveni doručak 2020. u Mostaru, Američki kongres dao zeleno svjetlo

0
350

Američki Kongres odobrio je održavanje Regionalnog molitvenog doručka za 2020. godinu u Mostaru, navodeći kako je o tome u pismu vlasti u tome gradu izvijestio američki kongresnik Robert Aderholt.

U pismu kongresmena Aderholta mostarskom privredniku Daliboru Milošu, koji će biti organizator Regionalnog molitvenog doručka izražava se zadovoljstvo što su lokalni predstavnici podržali tu inicijativu koja je usmjerena pomirenju, obnovi suživota i napretku.

“Nadamo se kako će okupljanje za molitveni doručak 2020. na taj način nadahnuti građane, zemlju, Zapadni Balkan i cijeli svijet”, navodi se u pismu kongresmena Aderholta, prenosi Hina.

Miloš, koji je prošle godine učestvovao na Molitvenom doručku u Washingtonu, rekao je kako je inicijativa za održavanje regionalnog skupa u Mostaru velika prilika za ovaj grad.

Rekao je kako se u Mostaru očekuje od 400 do 500 stranih gostiju od kojih će veliki broj biti dužnosnika iz SAD-a, uključujući predstavnike vlade i Kongresa SAD-a, kao i EU-a, te predstavnike svih zemalja jugoistočne i središnje Europe.

Regionalni molitveni doručak održava se diljem svijeta po uzoru na molitveni doručak SAD-a koji se održava svakog februara u Washingtonu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here