Mladiću iz Ade petarda raznijela obje šake

0
157

Mladić A. D. (24) iz Ade u Vojvodini ostao je bez obje šake i svih prstiju kada mu je u rukama eksplodirala petarda.

Tragedija se desila u novogodišnjoj noći, kada je mladić zapalio pirotheniku koju je donio iz Austrije, navodi Telegraf.rs.

– Jednu petardu je zapalio i bacio, ali ona nije eksplodirala. Vratio se i našao je, s namjerom da je ponovo zapali, ali kada ju je podigao, ona mu je eksplodirala u rukama, rekli su iz Hitne pomoći na Adi.

Kako kažu poznanici mladića, pirotehnika mu je raznijela obje šake i sve prste, ali i nanijela mnoštvo manjih otvorenih rana na licu. Oštećene su mu bubne opne i ima povrede oba oka.

– Na svu sreću prijatelji su bili prisebni, pa su mu podvezali obje ruke iznad zgloba šake, što je doprinijelo da mladić ne iskrvari na smrt, dok ga sopstvenim prevozom nisu dovezli do Hitne službe u Adi, gdje su povrede munjevitom brzinom bile sanirane, kažu prijatelji mladića i dodaju da je prizor bio kao iz horor filmova.

On je potom prevezen sanitetom do Opšte bolnice u Senti, na odjeljenje Hirurgije, gdje je ipak utvrđeno da je, zbog ozbiljnosti povreda, najbolje da dalju hospitalizaciju nastavi u Kliničkom Centru Vojvodine u Novom Sadu. Mladić je hospitalizovan sa višestrukim teškim tjelesnim povredama.

Kako su iz Hitne pomoći u Adi kazali, ovako ozbiljne povrede od pirotehnike dosada nisu vidjeli, mada su one od sitnijih petardi, veličine olovke, relativno česte u ovo doba godine.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here