Mještani Ibralića u Kalesiji dobili vodu, projekt finansirala općina i mještani

0
269

Mještani kalesijskog naselja Ibralići (MZ Rainci Gornji) konačno su riješili višegodišnji problem vodosnadbijevanja. Stanovnici ovog naselja od jučer su priključeni na vodovod koji je u sistemu JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija.

Ukupna investicija iznosila je 74 hiljade KM, od čega je 60 hiljada izdvojeno iz budžeta općine Kalesija, dok su preostalih 14 hiljada osigurali mještani Ibralića.

Novoizgrađeni vodovod u Ibralićima u upotrebu je pustio načelnik općine Kalesija Sead Džafić koji je izrazio zadovoljstvo što će mještani Ibralića konačno imati vodu u svojim domovima.

Mješani Ibralića su se godinama snalazili za vodu, koju su donosili iz susjednog zaseoka.

– Presretan sam što su mještani Ibralića riješili za njih jedan od najvažnijih problema – rekao je načelnik Džafić.

Ramiz Ibralić predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju vodovoda zahvalio se načelniku, ali i predsjedniku Vijeća MZ koji su najzaslužniji što ovo naselje ima vodu.

-Mnogi su godinama obećavali, ali se sve na tome završavalo. Načelnik nam je obećao vodu i kao što vidite ona danas teče iz česme – rekao je Ibralić.

Obraćajući se mještanima Ibralića načelnik Džafić je istakao da građani općine Kalesije po prvi put ove godine nisu imali redukciju vode, a da predstoje aktivnosti za rješenje problema vodosnadbijevanja u Hrasnu Donjem i kvalitetnije napajanje vodom istočnog dijela općine Kalesija, saopćeno je iz Služba za informisanje Općine Kalesija. (F, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here