Mitropolit Mihailo: Povedite računa o Srbiji, o Srpskoj republici, Vojvodini, da se ne skupite na Beogradski pašaluk

1
201

“Vlast mora braniti nezavisnost i slobodu Crne Gore i nijedan interes ne sme pretpostaviti interesu opstanka svoje države”, dodato je.

Mitropolit Mihailo poručio je onima koji, kako kaže, ruše CPC i Crnu Goru da se pozabave pitanjima svoje države.

“Dragi prijatelji, susjedi naši, povedite računa o Srbiji, o Srpskoj republici, Vojvodini, da se ne skupite na Beogradski pašaluk. A država Kosovo i Albanija, to su vaši i naši susjedi”, rekao je Mihailo, prenosi RTCG.

Nedopustivo je, kaže akademik Radovan Radonjić, da su svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori dostupne naše svetinje, osim Crnogorcima.

“Koja to Venecijanska ili druga komisija ima pravo da se miješa u stvari koje su isključivo crnogorske”, rekao je Radonjić.

Obaveza države Crne Gore je, kažu, da nakon obnove nezavisnosti utemelji i autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

“Država Crna Gora je propustila nekoliko vozova i bez obzira na to što se nisu stvorili bili uslovi da malo ažurnije poradi na obnovi CPC, mislim da predugo država trpi prst u oku od strane SPC”, rekao je publicista Danilo Burzan.

Žarko Đurović, protoprezviter CPC, kazao je da “nama po rođenju, porijeklu i nacionalnoj pripadnosti, Crnogorcima, dosta je više priče da smo Srbi”.

“Posebno kad tu priču puštaju u javnost zagriženi pripadnici elitnih krugova i SPC, komšijske zemlje Srbije sa kojom smo živjeli u državnoj zajednici”, rekao je Đurović.

Ukoliko se ne reši pitanje CPC učesnici skupa poručuju da će pokrenuti odgovornost za veleizdaju zemlje koja je učinjena, kako kažu, predajom dijela crnogorske državne i društvene teritorije stranom pravnom licu, mimo zakona, ikakvog prava i konsultacije sa građanima.

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here