Ministrici odbrane BiH Marini Pendeš uručeno zlatno odlikovanje Republike Austrije

0
175

Ministrici odbrane Bosne i Hercegovine Marini Pendeš danas je u Austrijskoj ambasadi u Sarajevu uručeno Veliko zlatno počasno odlikovanje Republike Austrije s lentom, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Odlikovanje koje dodjeljuje austrijski savezni predstavnik, uručio joj je ministar odbrane Republike Austrije Thomas Starlinger, koji se nalazi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Pri dodjeli odlikovanja, istaknuto je da je ministrica Pendeš u okviru svoga mandata i osobnim zalaganjem poticala razvoj suradnje Bosne i Hercegovine i Austrije te suradnju njihovih oružanih snaga podigla na višu razinu. Najznačajniji pokazatelj suradnje Oružanih snaga BiH i Austrijske savezne vojske je obrazovanje kadeta OS BiH na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Wiener Neustadtu.

Također, ministrica odbrane Pendeš uvijek je podržavala i sudjelovala u inicijativama Saveznog ministarstva obrane Republike Austrije, provođenih u okvirima regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi. Time je unaprijeđena suradnja oružanih snaga zemalja regije i pomognuto njihovo približavanje europskim strukturama u sektoru obrane.

– Velika mi je čast primiti ovo austrijsko odlikovanje. Drago mi je da sam pomogla našu suradnju, koja rezultira unaprijeđenjem Oružanih snaga BiH, ali i cjelokupnog sigurnosnog ozračja u okruženju, kazala je tim povodom ministrica Pendeš.

– Doprinos Bosne i Hercegovine, ali i osobni angažman ministrice Pendeš, ojačao je stabilnost i sigurnost u cijeloj regiji, što je od posebnog značaja za Republiku Austriju, izjavio je tim povodom austrijski ministar odbrane Starlinger.

Istoga dana, ministrica Pendeš je ministra Starlingera primila u sjedištu Ministarstva obrane BiH u Sarajevu. Na zajedničkom sastanku izražena je obostrana želja da se suradnja BiH i Austrije nastavi širiti i dalje, na dobrobit obje zemlje.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here