Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja TK nagrada Globallocal (Video)

0
172

U okviru Drugog svjetskog kongresa poduzetnika koji je održan u Skoplju, predstavljeni su projekti i dodijeljene nagrade i priznanja lokalnim i regionalnim zajednicima, te javnim institucijama koje značajno doprinose održivom razvoju poduzetništva.Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK dobitnik je Zlatne nagrade i priznanja “GLOBALLOCAL” za kreiranje dobrog ambijenta za rad poduzetništa u srednjoj i jugoistočnoj Evropi u 2019. godini.

Konačnu odluku o laureatima za 2019. godinu donio je Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja “GLOBALLOCAL”. Osamnaest istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, trgovinu, finansije i poduzetništvo iz devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope donijelo je odluku da Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona dodijeli Zlatnu nagradu i priznanje “GLOBALLOCAL” za kreiranje dobrog ambijenta za rad poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi u 2019. godini.

Sekretar Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK Azra Gavranović kazala je da su iz oblasti turizma i saobraćaja izdvojili nekoliko stavki, među kojima smo naglasili projekte “Kupujmo domaće”, Turistički forum, Turističku patrolu te poboljšanje putne infrastrukture.

Ova nagrada je vrlo značajna za Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, navodi Gavranović.

– Bila sam u Skoplju, uime ministra i zaposlenika, preuzela nagradu punog srca. Čestitam svim zaposlenicima i ministru na postignutom rezultatu i osvojenoj nagradi. Također zahvaljujem onima koji su nas predložili – kazala je.

Prema odluci organizatora predlagači njihove i nominacija ostalih učesnika nisu niti će biti poznati.

Gavranović je kazala da nisu znali ko ih je predložio, ali da su im zahvalni.

– Predlagatelji su pored organizatora mogli biti bilo koja privredna društva, ili javne institucije i mediji – istakla je.

Priznanje je još jedan podstrek za ostvarivanje još boljih rezultata u unaprjeđenju i podizanju kvaliteta usluga koje ovo ministarstvo pruža u cilju bržeg razvoja Tuzlanskog kantona, kaže Gavranović.(Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here