Mini osvrt: Gradonačelniče, osramotio si grad i Slobodu!

7
4547

Dvije stvari su večeras na Tušnju zaboljele sve koji vole Slobodu i Tuzlu.

Prva, kad je usred svečane atmosfere neki majmun bacio suzavac na dio na kojem se nalaze djeca, pioniri, omladinci Slobode, ali i gosti, bivši igrači, treneri, predsjednici. Kome je trebalo da baca pirotehniku iza golmana Dinama i tamo gdje su djeca!?

Mogu li vođe navijačke skupine uputiti svoje članove da je bacanje dimnih bombi ili suzavca opasno, a i štetno. Tek što je atletska staza obnovljena, sad je treba spaliti!?. Obilježava se jubile Svetinje, kako znaju reći, a nagrde atmosferu oko Svetinje, bez ikakve potrebe. Na djecu se, momci, ne baca suzavac, definitivno!

Druga stvar je, fleka koju je gradu i Slobodi “nabio” gradonačelnik. Umjesto da bude među onima koji će dočekati ljude iz Dinama, što su bez ikakvih posebnih zahtjeva došli uveličati proslavu Slobode i Tuzle, nije ga bilo tamo gdje obično domaćin grada treba biti.

Nije Dinamo bilo ko i nisu ljudi iz Zagreba bilo ko. Bilo je i drugih uzvanica iz BiH, koji su došli na proslavu Slobode. Mnogi su se došli odati počast Slobodi i Tuzli, osim gradonačelnika.

Briga njega za Slobodu i za jubilej kluba po kojem se grad prepoznaje mnogo više nego po Jasminović tiradama, presijecanjima vrpci i “otvaranjima” usporivača brzine.

Neko je glasno upitao: Ljudi, zna li neko zašto nije došao onaj id… gradonačelnik?

Onda je neko prokomentarisao među novinarima: “Boji se da bi ga izviždali, ne smije doći na ovu stogodišnjicu, ali će možda doći na dvjestogodišnjicu, prilike će biti bolje, a svejedno će vladati još toliko!”

Šala na stranu, došli su na proslavu Bešlagić, Tanović, Tucaković, Baković, Barišić, Bjelica i na desetine bivših nogometaša i trenera. Samo nije bilo domaćina koji ih je trebao pozdraviti.

Sramota za grad, ne za Imamovića. Da je njemu stalo do obraza, ne bi se ponio kao kakav oholi, samozaljubljeni skorojević.

Nasreću, Tuzla i Tuzlaci su pokazali šta je gostoljubivost i kakvo srce ima ovaj grad! (mp)

Download PDF

7 Komentari

    • nije nista imala ni od vas, a Sloboda sto godina razvija zdrav duh u zdravim tijelima,kao i svaki drugi klub

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here