Milanović je novi predsjednik Hrvatske, težak poraz Kolinde i HDZ-a

0
323

Hrvatska je danas birala predsjednika ili predsjednicu države za novi petogodišnji mandat na Pantovačku. Građani su birali između Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Nakon obrađenih 75 posto biračkih mjesta Milanović osvaja 53,37 glasova, a Grabar-Kitarović 46,63 posto glasova. Milanović ima preko 80 hiljada glasova više.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić svjestan je da će razliku koju ima Zoran Milanović pred Kolindom Grabar-Kitarović biti teško nadoknaditi, pa i nemoguće.

“Hrvatski narod poslao je poruku da je svaki pojedinac kamenčić u uspjehu ili neuspjehu. Čestitao bih Zoranu Milanoviću na aktualnom rezultatu, ali pričekajmo konačne rezultate”, kazao je Brkić.

Atmosfera nakon prvih službenih rezultata u stožeru Zorana Milanovića je živnula.

“Ovo je sigurno jako ohrabrujuće, ali treba pričekati malo veći uzorak. Presudila je odlučnost Zorana Milanovića, nije se skrivao iza bilo koga. Nitko nije govorio u njegovo ime. S druge strane vidjeli smo sukob na desnici. Karakter Milanovića je njegova najveća prednost, ali i mana”, poručio je Ivan Račan, sin pokojnog hrvatskog premijera Ivice Račana.

U Bosni i Hercegovini je dosad obrađeno 31 od ukupno 44 biračnih mjesta, odnosno 70,45 posto. Kolinda Grabar Kitarović je u našoj zemlji ubjedljivo pobijedila, ali je to na kraju ispala pirova pobjeda. (Vijesti.ba)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here