Migranti sinoć krenuli prema granici s Hrvatskom

0
509

Granična policija Bosne i Hercegovine sinoć kasno navečer je zaustavila veću skupinu migranata koji su u povorci krenuli prema graničnom prijelazu Izačić kako bi prešli u Hrvatsku.

Skupina u kojoj je bilo oko 90 muškaraca, žena i male djece krenula je pješice ranije tijekom dana iz migrantskog centra smještenog u nekadašnjem hotelu “Sedra” kod Cazina.

U pratnji lokalne policije prešli su put do Bihaća i zatim krenuli k Izačiću, a usput im se pridružilo još nekoliko desetaka migranata.

Ne žele ostati u BiH

Kordon graničnih policajaca zapriječio im je prolaz na oko 200 metara prije samog prijelaza a potom su počeli pregovori kako bi se vratili k Cazinu, no većina njih je odlučila ostati ondje i prenoćiti pod vedrim nebom, a tijelima su blokirali i prilaznu cestu.

Ranije tijekom dana veća skupina migranata vraćena je s graničnog prijelaza Maljevac kod Velike Kladuše.

Oni su također planirali izvršiti pritisak kako bi ih se pustilo da nastave put ka Hrvatskoj jer ne žele ostati u BiH.

U večernjim satima u Bihaću su istodobno održani novi prosvjedi građana zbog eskalacije migrantske krize. Oko tisuću okupljenih na središnjem gradskom trgu tražilo je izmještanje migranata iz gradskog središta i uspostavu centra za njihov smještaj izvan Bihaća.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here